Saturday, 23 April 2016PROMOSI RAYA RAYA RAYA RAYA RAYA RAYA RAYA .
===============================================
PENGAMBILAN PEKERJA LADANG SEBAGAI PEMETIK BUAH INTAKE JULY 2016

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
BERKERJA SEBAGAI PEMETIK BUAH: 
1)- BLUEBERRY - GOLD COAST (20 ORG)
GAJI AUD13/JAM
8 JAM X 13 = AUD 104(RM308)
AUD104 X 7 HARI + AUD728(RM2162.00)

2)-OREN NAVAL - MELBOURNE (20 ORANG)
AUD22/SATU BIN
MINIMA BOLEH DAPAT 2-3 BIN SEHARI
MAKSIMUM 6 BIN SATU HARI
AUD22 X 3 = AUD66/ SATU HARI/ RM204
AUD22 X 6 = AUD132/ SATU HARI/RM409.20


KEKOSONGAN 40 ORANG LELAKI DAN WANITA
.
REBUT PELUANG ANDA SEKARANG UNTUK MENIKMATI PAKEJ YANG PALING MURAH DAN JIMAT DARI KAMI!!
===================================================
1.Terbuka kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 thn keatas.
2.Rajin, sihat tubuh badan & mempunyai ketahanan fizikal & mental yang baik.
3.Bekerja di LADANG SEBAGAI PEMETIK
4.Kerja 6-7 hari seminggu dengan masa 8 jam-10 jam sehari.
5.Kadar Gaji ikut timbang /bakul/jam
6.Gaji di bayar setiap hujung minggu.
7.Fee paling murah di malaysia rm900(TIDAK TERMASUK TIKET FLIGHT DAN WANG SAKU)
Jika berminat hubungi agen bertauliah kami di Malaysia ZNS Consultant Enterprise
Email- kerjaluarnegara@gmail.com
CALL/SMS/WHATSAP - . 019-2411 643/010-9026247
Tempat sangat terhad siapa cepat dia dapat.tq
SYARAT-SYARAT UTAMA UNTUK BEKERJA DI AUSTRALIA 

1)- Syarat Paling penting dan utama sekali adalah mempunyai wang sendiri sebab pihak kami hanya mencari pekerjaan,rumah sewa dan transpot tapi semuanya perlukan kos sendiri.

2) - Ada Passport antarabangsa yang belum tamat tempoh,paling minima setahun.kalau kurang dari setahun mesti diperbaharui

3)- Passport simpan sendiri bukan owner farm atau kontraktor yang pegang macam singapura

4)- KEPADA YG ADA CTOS DAN CCRIS ATAU BLACKLIST OLEH BANK DI GALAKAN MEMOHON

5)-Sihat Tubuh badan
- Umur antara  19 - 61 tahun .Yang berusia lebih dari 50 tahun digalakan mengambil medical check up dan insurance kemalangan(PA)

6)- Lelaki/wanita

7)-Tiada rekod jenayah 
Terbuka kepada rakyat Malaysia,Indonesia,Pakistan,Bangladesh,Nepal,Myanmar dan lain negara

8)-Niat untuk bekerja bukan untuk makan angin 

9)- Gaji dan Upah mengikut  tempat dan kontraktor.Ada antaranya  AUSD13 (RM36.79) SEJAM /IKUT MATAWANG SEMASA dan ada juga yang mengikut timbang ataupun Bin.Sebagai contohnya bagi kerja petik strawberry upahnya satu tray lebih kurang antara AUD1.50 - AUD1.80  satu kilogram.
Contoh lain bagi kerja kerja petik bawang ,upah antara AUD30-AUD35 satu Bin ,kemudian dibahagikan dengan group kita seramai 2- 4 orang ikut kesesuaian masing masing.

Kadar upah adalah berbeza beza mengikut pihak kontraktor dan juga tempat disebabkan keluasan kawasan ladang di sana.Jadi tidak hairanlah harga upah adalah berbeza di antara satu satu tempat.

10)- Gaji juga dibayar mengikut kontraktor,ada yang bayar seminggu sekali dan ada juga 2 minggu sekali dan ada juga 3 minggu sekali cth Perth 3 minggu sekali.Gaji dibayar secara cash.Gaji boleh di hantar ke Malaysia melalui bank atau Western Union dan Moneygram

11)- Rumah,tempat kerja dan transpot adalah urusan pihak kami di sini ,jangan bimbang.Pihak kami akan mencari kerja,tempat tinggal dan pengangkutan untuk anda dan anda hanya membayarnya setiap minggu bila mendapat gaji.Kadar sewa rumah antara AUD80- AUD 100/minggu ikut kawasan kerja samada Melbourne,Perth,Gold Coast dan lain lain.Manakala kos transpot akan ditolak dari gaji.kos transpot antara AUD6-AUD10 SEHARI

12)- jika anda ingin berpindah kerja ke tempat lain tiada masalah kerana banyak farm2 dekat sini yg memerlukan tenaga kerja setiap masa dan berbeza upah serta suasana kerja.terpulanglah kepada anda untuk memilihnya dan kami tidak akan mengenakan sebarang fee tambahan .


13)- Visa diuruskan oleh kami dan bagi warga asing, sila berhubung terus dengan wakil kami di Malaysia bagi memastikan urusan visa tiada masalah.

. Perihal passport, visa & tiket kapal terbang

Ok untuk masuk ke Australia, anda memerlukan passport,visa dan tiket penerbangan pergi dan balik.
PASPORT -
Dokumen Perjalanan yang sah yang telah dikeluarkan oleh Kerajaan kepada warganegara bagi maksud perjalanan ke negara-negara yang dibenarkan kecuali mendapat kelulusan khas bagi negara terlarang.
VISA-
 adalah sebuah dokumen yang dikeluarkan oleh sebuah negara yang membenarkan sesorang untuk masuk ke negara tersebut dalam suatu jangka waktu dan tujuan tertentu. Untuk kerja di sana, anda perlu menguruskan visa anda di travel agency di Malaysia dan membeli tiket pergi dan balik. Anda juga boleh meminta saya untuk uruskan visa dan membeli tiket penerbangan pergi dan balik. 
JENIS-JENIS VISA
1. Holiday visa (visa melancong)
Visa ini sah untuk setahun dari tarikh di cetak tetapi kita hanya dibenarkan untuk tinggal di australia selama 3 bulan sahaja untuk sekali masuk.
Walaubagaimanapun anda tidak perlu untuk memperbaharui visa anda jika anda berhajat untuk datang lagi ke australia selagi tempoh visa anda sah.
Anda boleh dapatkan visa ini di mana-mana travel agency dengan harga di antara RM50 ke RM100.
Visa yang paling common di kalangan pekerja ladang di sini tetapi jangan salah faham kerana di bawah visa ini kita tidak dibenarkan untuk bekerja sama sekali.
Selepas tempoh 3 bulan , status anda adalah illegal dan jika anda di tahan oleh pihak immigration anda akan di hantar pulang dan tidak dibenarkan untuk masuk ke australia selama 3 tahun.
Saya juga menggunakan visa ini dan sekarang saya sudah overstay dan dikira haram untuk tinggal di sini begitu juga dengan kebanyakan rakyat malaysia di sini.
Anda tidak perlu risau tentang serbuan oleh pihak immi asalkan anda ikut nasihat orang lama di sini dan jangan sesekali melanggar peraturan. Jaga adab anda jika anda tinggal di bandar-bandar seperti jangan buat bising hingga menganggu jiran-jiran anda.
Bagi mereka yang datang dan bekerja bersama saya ,anda tidak perlu risau kerana kita tinggal di farm-farm yang mana pihak ladang tidak akan suka hati membenarkan immi masuk ke ladang tanpa sebarang waran. Sebab jika kita tiada , kerja-kerja di ladang yang berlambak siapa nak buat.
Ada juga yang bertanya ‘adakah kita akan di penjara jika di tahan? Ada masalah ke kalau kita nak pulang ke malaysia?’..
Bagi mereka yang ditahan dalam serbuan anda akan ditahan di pusat tahanan dan bukan penjara. Segala makanan dan tempat tinggal di sediakan sementara menunggu sebarang dokumen untuk anda pulang siap. Ada yang ambil masa selama 2 hari ke 3 minggu.
Tetapi jika anda berhajat untuk pulang ke malaysia anda hanya perlu beli tiket flight dan jangan risau apa-apa. Anda tidak dibenarkan lagi untuk masuk australia selama 3 tahun. Mereka lagi suka anda pulang.
2. Work and Holiday Visa
Tempoh dibenarkan untuk bekerja dan tinggal adalah selama setahun.
Khas bagi orang muda yang berumur 18 tahun hingga 30 tahun untuk bekerja dan tinggal di australia.
Namun bukan senang untuk kita dapat visa ini kerana setiap negara ada kuota yang ditetapkan oleh kerajaan australia iaitu bagi rakyat malaysia hanya sebanyak 100 orang setahun. Tetapi setiap tahun beribu permohonan di terima jadi untuk dapatkan visa ini mereka akan disaring terlebih dahulu
Ramai yang bertanya tentang visa ini dan jawapan saya anda perlu mohon sendiri sebab saya pun menggunakan visa pelancong. Bukan senang nak dapat dan fee untuk mendapatkan visa ini adalah rm571 dan perlu melalui temuduga di kedutaan Australia.Manakala usia yang di tetapkan aadalah antara 18-30 jadi yang tidak memenuhi syarat tersebut jalan terbaik adalah melaui visa holiday
3. Student Visa
Untuk tujuan belajar dan tempoh visa bergantung kepada tempoh pengajian anda.
Anda mestilah dapatkan surat tawaran daripada kolej atau universiti dan perlu siap kan dokumen yang diperlukan seperti pemeriksaan kesihatan sebelum anda layak untuk dapatkan visa ini.
Walaubagaimanapun jika anda ingin dapatkan visa ini tetapi anda berhajat untuk bekerja terdapat cara untuk dapatkan visa ini. Anda hanya perlu berjumpa dengan education consultant dan siapkan dokumen yang diperlukan. Caj akan dikenanakan sekitar AUD$2500 untuk pendaftaran dan upah ejen. Manakala setiap bulan anda perlu bayar sebanyak AUD$500 untuk yuran bulanan. Subjek yang dipilih kebiasaan nya adalah language subject. Anda perlu hadir ke kelas seminggu sekali dan hari-hari lain anda boleh bekerja di bandar.
Manfaat yang anda dapat daripada visa ini membolehakan anda bebas bekerja selagi visa anda masih sah dan anda akan dapat bayaran lebih tinggi berbanding mereka yang haram.
Bagi mereka yang berminat tetapi tiada duit anda boleh datang dan bekerja dulu dengan saya di ladang bagi kumpul modal.
Sila ambil perhatian . SAYA TIDAK AKAN URUSKAN SEBARANG URUSAN BAGI DAPATKAN STUDENT VISA.
4. Working Permit
Anda mestilah dapatkan kerja dulu daripada mana-mana syarikat dan urusan permit kerja semuanya akan diuruskan oleh majikan.
Permit Kerja hanya di keluarkan untuk sesetengah bidang sahaja iaitu bidang-bidang yang kekurangan tenaga kerja dan dikehendaki oleh kerajaan Australia.
Kebanyakannya hanya kerja-kerja dalam bidang professional sahaja yang diperlukan
NAMUN BEGITU ADA SETENGAH DARI KONTRAKTOR ATAU MAJIKAN YANG TAWARKAN PERMIT KERJA JIKA SESEORANG ITU DAPAT MEMBERI PULANGAN YANG LUMAYAN KEPADA MMAJIKAN SEPERTI RAJIN,CEPAT DAN TOP RANKING DALAM KERJA.

5.Bridging Visa
 Bridging visa adalah extended visa bagi visa holiday.Ada beberapa kelas yang di berikan oleh immigration Australia dan selalunya kelas c untuk lanjutan tinggal lebih lama di Australia antara 1 tahun hingga 2 tahun.Visa ini akan terbatal bila seseorang itu keluar dari Australia.Untuk makluman semua bridging visa boleh bekerja di ladang dan juga kilang di sana.14)- Tiket penerbangan diuruskan  oleh anda dan boleh juga oleh pihak kami di Malaysia DAN kami tiada caj tambahan untuk tempahan tiket.

15)-Kami juga sedia membantu untuk memilih hari yang sesuai anda ke sana berdasarkan kelapangan dan keselesaan anda sendiri.

16)- Kos keseluruhan termasuk Agen fee,flight tiket,bus airport ,hotel, adalah paling minima RM1050 (TIDAK TERMASUK MEALDAN LUGGAGE).KOS INI JUGA TAK TERMASUK DUIT POKET.Duit poket anggaran wajib kena ada lebih kurang minima RM1500 /AUD500 .Untuk warganegara asing kos adalah berbeza kerana kos visa adalah lebih tinggi berbanding warga tempatan.Sila berhubung dengan wakil saya di Malaysia untuk ketahui kos sebenar bagi warganegara asing.


17)Pakej kami

PAKEJ  -   RM900( TIKET DIBELI OLEH ANDA)

*** Kami juga boleh tolong belikan tiket untuk anda tanpa ada caj tersembunyi.
atau anda beli sendiri tiket ikut tarikh anda
#Semua pakej tersebut termasuk fee agen,visa holiday,skybus(jika turun di Melbourne)booking hotel dan dokumentasi.

#Harga Pakej sentiasa berubah mengikut harga tiket semasa kerana kami menggunakan perkhidmatan Airasia.

# Harga pakej tersebut tidak termasuk duit poket/belanja yang sekurang kurangnya anda perlu ada AUD500/RM1500(Ikut currency sekarang)

JIKA BERSETUJU SILA BERHUBUNG DENGAN WAKIL KAMI DI MALAYSIA DAN LAMPIRKAN KEPADA MEREKA DOKUMEN2 YG DIPERLUKAN UNTUK URUSAN PENDAFTRAN SPRT:

DOKUMEN YG DIPERLUKAN

1.SALINAN I/C & PASSPORT -   1 helai(WARNA)
2.GAMBAR UKURAN PASSPOT - 1 kpg(WARNA


WARGA ASING
1.PERMIT KERJA DAN PASSPORT
2.SLIP GAJI(JIKA ADA)
3.BANK STATEMENT 3 BULAN(JIKA ADA)
4.SURAT TAWARAN KERJA(JIKA ADA)
5.MEDICAL CHECK UP(URINE DAN BLOOD TEST)


BAGAIMANA PROSES PENDAFTARAN


LANGKAH  1
. Datang berjumpa wakil wakil saya di KUALA LUMPUR/UTARA atau mereka/  ke tempat anda (bayaran dikenakan RM100 jika mereka ke tempat anda bagi kawasan Malaysia Timur(sabah dan sarawak)
**Sila bawa salinan Pasport dan kad pengenalan berserta wang deposit sebanyak RM200 untuk proses pendaftaran dan juga permohonan visa.
............................................................................................................
LANGKAH  2
Bila visa telah di luluskan anda dikendaki untuk membuat bayaran penuh sebanyak yang telah ditetapkan oleh wakil wakil kami bagi memudahkan proses pembelian tiket kapalterbang,booking hotel,tiket skybus(bagi yang turun di Melbourne)dan yang paling penting booking rumah sewa.
7 hari sebelum jadual penerbangan anda, anda perlu selesaikan fees untuk kesana bagi melancarkan segala urusan dan mengelakan perkara perkara yang boleh melambatkan proses perjalanan anda ke sana
Cara bayaran:
1. online banking
2. Datang berjumpa wakil wakil saya di Kuala Lumpur dan juga Utara
**Fee yang kami kenakan ini hanya perlu bayar sekali sahaja sepanjang anda di bawah pengurusan kami. Sekiranya anda bercadang untuk pergi kali kedua untuk bekerja selepas ini, tidak perlu lagi membayar. Cukup sekadar membeli tiket pergi balik dan juga visa.
............................................................................................................
LANGKAH 3
Perjanjian Hitam/Putih akan dibuat bagi melindungi dan memberi jaminan kerja terhadap anda nanti semasa di sana. Maklumlah bila berurusan dengan wang yang banyak semestinya akan ada keraguan dan kerisauan tentang penipuan kan? Oleh dengan itu saya telah keluarkan surat perjanjian  di mana syarat-syaratnya anda boleh baca semasa hendak membuat pembayaran penuh nanti.

............................................................................................................
LANGKAH 4

Satu briefing atau sessi penerangan akan diadakan kepada semua sekurang kurangnya 5-7 hari sebelum terbang ke destinasi yang telah ditetapkan.Sessi ini adalah bertujuan untuk memberi satu penerangan kepada semua tentang apa yang perlu dan apa yang tak perlu dibuat semasa memasuki negara Australia terutama sekali ketika check in di immigaration kerana inilah tempat yang paling penting sekali jika mahu memasuki Australia.Jika tersalah cakap ataupun ada perkara yang mencurigakan kepada pihak mereka kemungkinan anda tidak di benarkan memasuki negara mereka dan ini lah yang patut kita ketahui.Pihak kami akan jelaskan secara terperici dari A-Z supaya anda semua tiada masalah untuk memasuki Australia.


MATLUMAT TAMBAHAN

PENDAPATAN YANG DIPEROLEHI KETIKA BERADA DI SANA(JIKA KERJA IKUT JAM AUD13/JAM)


1-GAJI  AUS13/JAM  X 8 JAM = AUS 104/DAY X 6/WEEKS = AUS 624 WEEKS X 4 = AUS2.496/ SEBULAN

TOTAL PENDAPATAN SEBULAN  =  AUS 2.496(DALAM DOLLAR AUSTRALIA)

2-TOLAK KOS RUMAH SEWA,TRANSPOT DAN MAKAN/MINUM:-
AUS2.496 – 320(SEWA RUMAH) -192(TRANSPOT) – 150(MAKAN MINUM)
TOTAL  =  AUS 1.834 X 2.83(PERTUKARAN WANG ASING SEKARANG )


3-jumlah pendapatan sebulan:


==  RM5.190 SEBULAN BERSIH
(TIDAK TERMASUK OVERTIME)
JIKA SEMUA DAH LENGKAP ANDA BOLEH TERUS EMAIL @ CALL SAYA UTK BUAT PERJANJIAN ATAU
UTK KETERANGAN LANJUT BERMINAT HUBUNGI SEGERA WAKIL SAYA DI MALAYSIA .JIKA ANDA BERMINAT UNTUK BEKERJA DI SANA
SILA HUBUNGI  WAKIL SAYA  DI MALAYSIA  JIKA ADA PERSOALAN ATAU TERUS KEPADA SAYA DI AUSTRALIA


Terima Kasih

JIMMY
(VICTORIA,AUSTRALIA)WAKIL DI MALAYSIA: -


ZNS Consultant Enterprise

1st Floor ,Jalan Wangsa Delima 5,
Seksyen 5,Wangsa Maju,
Kuala Lumpur

019-2411643/010-9026247

13 comments:

 1. salam sejahtera,

  saya berminat, boleh beri keterangan lanjut

  ReplyDelete
  Replies
  1. ila hubungi agen kami di malaysia.no dah diberikan boss..saya dkt aussie hanya uruskan kerja

   Delete
 2. Replies
  1. sila hubungi agen kami di malaysia.no dah diberikan boss..saya dkt aussie hanya uruskan kerja

   Delete
 3. Saya dah ada kat aussie boleh dapat ke kerja?

  ReplyDelete
 4. Saya dah ada kat aussie boleh dapat ke kerja?

  ReplyDelete
 5. sila hubungi agen 0192411643

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 7. URGENT..need 10person only
  ANYONE INTERESTED TO WORK AT FARM.CAN CONTACT ME:Ms:AWEEN RAHMAN:01128586092
  Musim panas dh nak dekat,memang buah banyak,nie lah ladang tomato n timun dekat sane.so nice. .anyone interested to try this job..holiday sambil berkerja..just try something different..@kerjapetikbuahdiaustralia ..aween nk tlg je..bukan senang nk senang..tp kalau nak susah sgt senang..keje nie bkn untuk laki je,perempuan pun boleh.kalau nk crik duit extra..keje sgt mencabar tp sgt berpuashati.wlpun penat,gaji 3xganda dari sini..bestkan😊😊😊😊.KAMI INI,HANYA BATU LONCATAN UNTUK ANDA BERKERJA DISANA,DAN BILA DISANA ANDA TAHU SELOKBELOK UNTUK KERJA DI KILANG ATAU LAIN2..INSYAALLAH,NIAT KAMI HANYA M^BANTU ANDA YG BTL2 INGIN KERJA DI SANA.MODAL RM3500 CNFM JOB..DAN SEMUA KITA URUSKN..TEMPAT TINGGAL,TRANSPORT,FLIGHTS,VISA
  #makemoney#moremoney#bukansenangnaksenang#carirezekihalal#demikeluargatercinta#jujur#ikhlas#honest#justhelping#justsharing#aweenrahman#penatberkerja#tapiberbaloi#insyaallahpuashati#allahpermudahkansegalanya#amin#petikbuah

  ReplyDelete

 8. Terima kasih Mbah, MANGKUBONO angka yg diberikan sma Mbah,tembus lagi ahirnya saya sudah buktikan dapat uang kemenangan sebesar 600 juta main togel,jika anda sering kala main togel hub:Mbah MANGKUBONO No. (((-085_203-333-887))) JAMIN TIDAK KECEWA 100% pasti terbukti Allah membantu kita semua. (Amin

  ReplyDelete